VR experience Flevum

In deze VR-experience die te zien was tijdens de nationale archeologiedagen 2019 herbeleef je de Romeinse tijd in Almere in de panoramaruimte van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders!


Vette vangst in het verleden

 Een video over een zeer bijzondere vondst in Almere - een visweer!


Moeder en baby uit de Swifterbant-cultuur

 Een reconstructie van een vrouw met een baby in haar armen, gebaseerd op een 6000 jaar oude vondst door RAAP in Nieuwegein.Wat weet jij over het ontstaan van Holland?

Een promo-video voor de provincie Zuid-Holland. Zuid-Holland brengt samen met gemeenten, (historische) verenigingen en haar inwoners, het verhaal over het Ontstaan van Holland tot leven. We weten al veel maar missen ook nog veel kennis over deze historisch belangrijke periode. Met deze video verzoekt Zuid-Holland iedereen om mee te helpen met onderzoek, kennis te delen of te komen kijken bij de verschillende activiteiten die georganiseerd worden.


Treinreizigers in de tijd

Dit filmproject is mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, archeo3D en het Rijksmuseum van Oudheden. De landschapskaarten zijn gemaakt door Olav Odé. In deze korte film is de bewoningsgeschiedenis vanaf het Mesolithicum tot aan de ontwikkeling van steden in de nieuwe tijd te zien.